O nas

034

Smo družina, ki živi v neokrnjeni naravi prelepega predalpskega sveta. Julijske Alpe so v neposredni bližini. Okolje, v katerem živimo je polno živali in naše življenje se ves čas prepleta z njimi in do njih imamo prav poseben odnos.

Prav ljubezen do živali nas je pripeljala do odločitve, da smo se odločili vzrejati mačke. Mačke nas spremljajo že celo življenje, saj včasih ni bilo kmetije, ki bi bila brez teh prelepih živali.
A nas je posebej pritegnila britanska mačka. Le-te res ne moreš prezreti saj so nekaj posebnega. Premorejo toliko vdanosti, nežnosti pozornosti in navsezadnje ljubezni, da ob njej nihče ne more ostati ravnodušen.
Naše ljubiteljsko vzrejališče je majhno. Ne želimo si masivne vzreje, zato je vzreja majhna, družinska. Mačke so skrbno izbrane iz dobrih in genetsko zdravih legel. Starši naših mačk so razstavno uspešne mačke, vzrejamo načrtno in se trudimo, da se skotijo mladiči, ki so nam in bodočim lastnikom v ponos. Zato smo previdni tudi pri izbiri novih lastnikov saj za naše mucke želimo res samo najboljše.
Naše mačke ne poznajo kletk. Gibajo se po stanovanju in si večkrat izborijo prostor, ki pripada nam, kljub temu, da imajo na voljo veliko svojih ležišč.
Ko se zvečer usedemo na kavč, so vedno z nami, kot družinski člani, kadar pa nas ni doma, sedijo na okenski polici in čakajo na naš prihod. Ob prihodu pridejo k  vratom in nas s svojevrstnim mijavkanjem pozdravijo. To so trenutki, ki ti sedejo v srce. Ne le, da nam mačke pomenijo vse, tudi mi njim pomenimo vse. Vso skrb poplačajo na njihov, tako očarljiv način.

Vzrejališče je registrirano v Federation Internationale Feline ( FIFE ). Smo člani Felinološkega društva Ljubljana, ki deluje po pravilih FIFE in v sklopu Zveze felinoloških društev Slovenije.

Vse naše mačke so zdrave in testirane, PKD,  FELV in FIV  testi so negativni.
So redno pod veterinarsko kontrolo. Hranjene so le z najbolj kvalitetno hrano, kar se odraža tudi na njihovem videzu. Njihova socializiranost pa je odsev naše ljubezni do njih.

Comments are closed.